Taste Gallery

Blé Vin

wine bar & prosciutteria 

presents

Xinomavro & Prosciutto 



 

Γιορτάζουμε το Ξινόμαυρο και στην παγκόσμια ημέρα του, την ερχόμενη Τετάρτη 1η Νοέμβριου, αναμένουμε μερικούς από τους σημαντικότερους οινοποιούς του με τα κρασιά τους να τα παντρέψουμε με τα εξαιρετικά προσούτο μας!

 

Τα αμπελοτόπια του ξινόμαυρου ανταμώνουν με την Πάρμα, το Σαν Ντανιέλε και το Ζιμπέλο. Ξινόμαυρο σε όλες του τις εκφάνσεις παντρεύεται με παλαιωμένα Prosciutto, Coppa και Culatta. 

Αυτές τις πολύπτυχες μορφές του εμβληματικού ελληνικού κρασιού θα παρουσιάσει σε ένα ειδικό σεμινάριο στο κελάρι μας o Οινοκριτικός και Σύμβουλος Οίνου Παύλος Γκέκας (περιορισμένες θέσεις - απαραίτητη κράτηση) σε συνεργασία με το The Winehouse.

 

Για όλο το Νοέμβριο μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες των οινοποιών μας αποκλειστικά από Ξινόμαυρα, θα είναι διαθέσιμη να την πιεις (και) στο ποτήρι! 

 

EVENT ID

Πού:           Blé Vin, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14, τηλ.  2310 231201

Πότε:          Τετάρτη 01 Νοέμβρη 2023, 19:30-23:30

Η ιδέα:        Μία βραδιά αφιερωμένη στο Ξινόμαυρο και το Prosciuttο. 

Ticket:        12,00€ (περιλαμβάνει 3,00€ για αγορά φιάλης κρασιού) 

Σεμινάριο:  20 € ( απαραίτητη προκράτηση / περιλαμβάνει και το εισιτήριο του event)

blevin.gr

#winenow

#blevin

#wineandmezedes

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑθηΝεα, CarpeVinum, biscotto.gr, Geo Gastronomy


 

blank
xinomavro
xinomavro

In vino veritas,

με έμφαση στην αλήθεια!

Εν οίνω η αλήθεια, έλεγαν οι Ρωμαίοι με το μυαλό τους στο λύσιμο της γλώσσας και τις εξομολογήσεις που ακολουθούσαν. Σήμερα πια είναι ανόητο να μεθάς με καλό κρασί -υπάρχουν άλλα οινοπνεύματα για όσους χρειάζονται τη ζάλη περισσότερο από την απόλαυση! Η ηδονική ομορφιά του κρασιού είναι η γεύση και στην τέχνη της είμαστε αφοσιωμένοι, όλοι οι άνθρωποι του BléVin. Αυτή είναι η αλήθεια, απλή και πλούσια. Μόνο εκλεκτές οινικές προτάσεις, μόνο εκλεκτές γαστρονομικές εμπειρίες. Στην κουζίνα μας μπαίνουν μόνο αληθινά αυθεντικές πρώτες ύλες και στο κελάρι μας μόνο φιάλες με προσωπικότητα και υπογραφή.

Φιάλη οίνου
Λευκός πύργος θεσσαλονίκης
serving red wine
Φιάλη οίνου
Φιάλη οίνου και ποτήρι

“Μια στιγμή καλής ζωής,
μια γουλιά, μια μπουκιά”

Η αγάπη μας για το καλό φαγητό, την παράδοση και την αυθεντικότητα δεν θα μπορούσε να λείπει από την καρδιά του Blé Vin.

Η πλούσια γκάμα σε ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα πλαισιώνεται από ένα ειδικά μελετημένο μενού (wine-food pairing) με την επιμέλεια του Αλέξανδρου Μπουζίκα, με επίκεντρο την ποιότητα των πρώτων υλών και την εποχικότητα (όχι, δεν θα βρείτε σε εμάς παντζάρι το καλοκαίρι!)

Η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνεται από πιάτα με εκλεκτές κοπές κρεάτων αλλά και προσεγμένες επιλογές αλλαντικών και τυριών που ανακαλύπτει και εισάγει πρώτη στο ελληνικό κοινό η ομάδα του Blé Vin. 

Κρέας
Τεμαχισμος κρέατος
Πιάτο με γεύμα gourmet
Πιάτο με γεύμα gourmet
Πιάτο με γεύμα gourmet
Κρέας