Taste Gallery

Vin στο Βlé, θα ήταν παράλογο να λείπει!

Στις ιστορίες καθημερινής απόλαυσης του Blé το καλό κρασί ήταν πάντα κάπου εκεί. Τι έλειπε; O πρωταγωνιστικός ρόλος, η προσωπικότητα και η ποικιλία, το αναπάντεχο. Ακόμα πιο πολύ, έλειπε το ταίριασμα -το pairing όπως μάθαμε να το λέμε και στην Ελλάδα-, των διαφορετικών οίνων με τα εδέσματα, δηλαδή, οι υποβλητικές ή οι εντυπωσιακές νέες γεύσεις που δημιουργεί στο στόμα μια μικρή γουλιά καλού κρασιού καθώς αναμοχλεύει την επίγευση ενός καλού φαγητού. Με το BléVin τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους και στο... χώρο τους! Κάτω από το κομψό ισόγειο στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου, θα βρείτε ένα μεγάλο κελάρι που φιλοξενεί πάνω από 300 ετικέτες από όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 100 εκλεκτές επιλογές από τους αμπελώνες του κόσμου. 

Φιάλη οίνου και ποτήρι, ζωγραφιά
BARBARESCO
Φιάλη οίνου και ποτήρι
Φιάλη οίνου και ποτήρι
Φιάλη οίνου και ποτήρι, ζωγραφιά

In vino veritas,

με έμφαση στην αλήθεια!

Εν οίνω η αλήθεια, έλεγαν οι Ρωμαίοι με το μυαλό τους στο λύσιμο της γλώσσας και τις εξομολογήσεις που ακολουθούσαν. Σήμερα πια είναι ανόητο να μεθάς με καλό κρασί -υπάρχουν άλλα οινοπνεύματα για όσους χρειάζονται τη ζάλη περισσότερο από την απόλαυση! Η ηδονική ομορφιά του κρασιού είναι η γεύση και στην τέχνη της είμαστε αφοσιωμένοι, όλοι οι άνθρωποι του BléVin. Αυτή είναι η αλήθεια, απλή και πλούσια. Μόνο εκλεκτές οινικές προτάσεις, μόνο εκλεκτές γαστρονομικές εμπειρίες. Στην κουζίνα μας μπαίνουν μόνο αληθινά αυθεντικές πρώτες ύλες και στο κελάρι μας μόνο φιάλες με προσωπικότητα και υπογραφή.

Φιάλη οίνου
Λευκός πύργος θεσσαλονίκης
serving red wine
Φιάλη οίνου
Φιάλη οίνου και ποτήρι

“Μια στιγμή καλής ζωής,
μια γουλιά, μια μπουκιά”

Η αγάπη μας για το καλό φαγητό, την παράδοση και την αυθεντικότητα δεν θα μπορούσε να λείπει από την καρδιά του Blé Vin.

Η πλούσια γκάμα σε ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα πλαισιώνεται από ένα ειδικά μελετημένο μενού (wine-food pairing) με την επιμέλεια του Αλέξανδρου Μπουζίκα, με επίκεντρο την ποιότητα των πρώτων υλών και την εποχικότητα (όχι, δεν θα βρείτε σε εμάς παντζάρι το καλοκαίρι!)

Η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνεται από πιάτα με εκλεκτές κοπές κρεάτων αλλά και προσεγμένες επιλογές αλλαντικών και τυριών που ανακαλύπτει και εισάγει πρώτη στο ελληνικό κοινό η ομάδα του Blé Vin. 

Κρέας
Τεμαχισμος κρέατος
Πιάτο με γεύμα gourmet
Πιάτο με γεύμα gourmet
Πιάτο με γεύμα gourmet
Κρέας

Η ομάδα

πίσω από την εμπειρία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ

O Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι βραβευμένος ως ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος στην Ελλάδα (2017). Είναι πιστοποιημένος Sommelier από́ την παγκόσμια ένωση Sommelier A.S.I, κατέχει των τίτλο Advance από́ το Court Of Master Sommelier και είναι εισηγητής στην σχολή Genius in Gastronomy. Επίσης φέρει τον τίτλο του Brand Ambassador της εταιρίας ποτηριών Riedel The Wine Glass Company.

Συνοδευτικά κρασιού
bouzikas
bouzikas_red wine

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας, γρήγορα κατάλαβε ότι του ταιριάζει περισσότερο η διαδικασία της Οινοχοΐας. Μας συστήνει μια νέα σχολή οινοποιών με κρασιά στα οποία υπάρχει ελάχιστη παρέμβαση τόσο στο έδαφος όσο και τη διαδικασία οινοποίησης. Ωστόσο, πάνω απ’ όλα σέβεται όλες τις μεθόδους και αρχές οινοποίησης και είναι πρόθυμος να τις μοιραστεί με το κοινό του Blé Vin.

Φιάλη κρασιού
kyriakidis
Φιάλη κρασιού

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Έχοντας σφαιρική εκπαίδευση στις διαφορετικές διαδικασίες οινοποίησης κατέχοντας το τίτλο wine professional από τη σχολή Geniusin Gastronomy και το τίτλο WSET level 2 in Wines & Spirits της WSPC., αποφάσισε ότι του αρέσουν περισσότερο τα πιο εκλεπτυσμένα και στρογγυλεμένα κρασιά, όμως θα τον δείτε να σερβίρει και κρασιά χαμηλής παρεμβατικότητας.

Φιάλη κρασιού
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΖΙAΚΑΣ
Φιάλες κρασιού